In mei ging ik met Marissa op stedentrip naar Dublin. Ik vond Dublin een superleuke stad. Er is veel te doen en er zijn veel gezellige pubs.

Stedentrip Dublin Temple Bar

Op onze eerste dag liepen we naar Temple Bar. Dat is een straat met allemaal gezellige pubs. Natuurlijk staat daar ook dé iconische, rode Temple Bar die je waarschijnlijk wel kent van foto’s van Dublin. We luidden onze stedentrip in met een glas Guinness. In de pubs is er iedere avond livemuziek. Wij vonden het erg gezellig allemaal!

Bezoek aan Trinity College

Trinity College is echt een hoogtepunt van Dublin. Het is de oudste universiteit van heel Ierland. In de oude universiteitsbibliotheek vind je the Long Room. Dit is een soort Belle-en-het-Beestbibliotheek. Ik ben wel een beetje een boekennerd, dus ik wilde het graag zien. Helaas wilden nog 2847 mensen tegelijkertijd met ons the Long Room bekijken. Het was zo bizar druk dat je met een moeite een foto kon maken. Desondanks vond ik het een erg mooie bibliotheek! Natuurlijk doken we daarna weer een pub in.

De oudste kathedraal van Dublin

Op onze laatste dag bezochten we Dublin Castle. Dit kasteel is in de 13e eeuw gebouwd door de Engelsen. Het kasteel is al een paar keer herbouwd. Alleen de originele ronde toren staat er nog. Vlakbij Dublin Castle is de Christ Church Cathedral. Dit is de oudste kerk van Dublin (die zelfs nog in gebruik is). De kathedraal is superindrukwekkend. Je mag deze echt niet missen als je (voor een citytrip) in Dublin bent. Onder de Christ Church Cathedral zijn ook cryptes. Hier zagen we allemaal schatten, maar ook een gemummificeerde kat en muis.

Daarna bezochten we the Hungry Tree. Dat is een boom die over een bankje heen is gegroeid. Het lijkt dus net alsof de boom het bankje opeet. Tot slot bezochten we het park St. Stephen’s Green. We hebben niet het hele park gezien, omdat het keihard ging regenen. Toch was het een erg mooi park. Daarna haastten we ons naar het hotel om onze spullen op te halen en naar het vliegveld te gaan.

Dublin regenboog stedentrip

Ik vond Dublin een superleuke bestemming voor een stedentrip; er heerst een gezellige sfeer en er is veel te doen. Echt een aanrader dus!