Vanaf eind augustus loop ik vijf maanden stage op Malta. Ben je benieuwd wat ik daar ga doen, lees dan verder.

Blue Lagoon - Comino - Malta

Volgend jaar is jaar 3 van mijn studie Communicatie. Dit betekent dat ik vijf maanden ga stagelopen. Ik wist al een tijdje dat ik graag een buitenlandse stage wilde doen. Toch twijfelde ik, want vijf maanden is erg lang. Maar ik denk dat je er altijd spijt van zult krijgen wanneer je zulke kansen niet pakt. Daarbij denk ik dat je met een buitenlandse stage meer uit je studie en jezelf haalt. Je verbetert natuurlijk je Engels enorm en je leert meer om op eigen benen te staan. Daarom begon ik toch de mogelijkheden te bekijken. In de eerste instantie wilde ik graag naar Engeland en met name Londen. Londen is namelijk echt een van mijn favoriete Europese steden. Maar met het oriënteren kwam ik er al snel achter dat Londen gewoon te duur was qua huisvesting. Daarom ging ik verder kijken.

Malta: cultuur, zon én uitgaan

Toevallig kwam ik op de site van een stagebemiddelingsbureau terecht. Dat bedrijf werkt samen met Engeland, Amerika, China, Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland en Malta. Australië lijkt mij ook heel gaaf, maar ik vind het wel leuk als mijn vriendinnen en familie me kunnen bezoeken. Daarom ging ik kijken voor een stage op Malta. Malta is een stuk goedkoper dan Engeland en het is er ook nog lekker weer. Bovendien heeft Malta een rijke cultuur en een goed uitgaansleven. Erg veelzijdig dus!

Maltese balkons in Valletta

Ik probeerde eerst om zelf een stageplek in Malta te zoeken, maar ik kon helaas niks vinden. Ik twijfelde erg om me in te schrijven bij stagebemiddelingsbureau. De bemiddeling is namelijk erg duur. Uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan. Het geeft je ook een stukje zekerheid. (Update: achteraf had ik er spijt van.) Toen ik mijn begeleiding vanuit school informeerde, bleek het dat er een meisje van mijn studie ook gaat. Ik ben blij dat ik niet helemaal alleen hoef te gaan en ik een appartement kan delen met een bekende.

Mijn eerste stageaanbod

Met behulp van mijn docent Engels heb ik een geweldige motivatiebrief en cv gemaakt. Al snel bood het stagebemiddelingsbureau mij een stageplaats aan. Het bedrijf heet Defined Branding en is een marketing-, pr- en communicatiebureau. Tijdens de stage bij Defined Branding mag ik veel helpen meedenken met ideeën. Verder mag ik teksten schrijven (persberichten, blogs, wervende teksten, voor social media etc), aanwezig zijn bij evenementen en ideeën bespreken met klanten. De stage is erg divers en dat spreekt me erg aan. Verder is het bedrijf vlakbij de belangrijkste steden en het uitgaansgebied.

Stage bij Defined Branding op Malta

Paniek met Skype

Ik zou een kennismakingsgesprek hebben via Skype. Op het moment dat ik wilde bellen, gaf Skype een gekke melding dat ik moest betalen. Licht paniekerig zette ik wat tegoed op mijn Skype-account. Helaas kon ik nog niet bellen, want het kon wel even duren voordat het tegoed ook echt op mijn account zou staan. Drama! Ik heb toen snel het stagebemiddelingsbureau gebeld en zij gaven me een gewoon telefoonnummer. Ik zat ondertussen helemaal in de stress. Gelukkig kreeg ik ze toen wel aan de lijn. Blijkbaar spreek ik als ik gestrest ben vloeiend Engels. Erg handig om te weten. Normaal moet ik namelijk altijd even inkomen en zoek ik erg naar woorden. Daar had ik door de stress totaal geen last van! Gelukkig ben ik aangenomen en mag ik vanaf 24 augustus beginnen.

Strand Sliema Malta

Veel denken en regelen

Het is nu erg veel geregel met vergoedingen, verzekeringen, overeenkomsten en al dat soort dingen. Verder ga ik met het meisje van mijn studie, Priscilla, op zoek naar accommodatie en ik moet mijn vlucht nog gaan boeken. Gelukkig ben ik ruim op tijd. Ik kan niet wachten totdat ik kan gaan. Ik ben erg benieuwd naar Malta en de mensen die ik daar ga ontmoeten. Ik zal jullie tijdens mijn stage op Malta op de hoogte houden!