Over twee weken ga ik met vriendin Linda op stedentrip. We weten alleen nog niet waarheen. We gaan namelijk op vakantie met srprs.me. Dit reisbureau regelt onze vakantie en wij horen pas op Schiphol waar we naartoe gaan. Vandaag vertel ik jullie hoe dit in z’n werk gaat.

op vakantie met srprs.me

Bestemming onbekend

Als ik op vakantie ga, regel ik het liefst alles zelf. Ik zoek een leuke bestemming uit en probeer een zo goedkoop mogelijke vlucht te vinden. Verder ga ik op zoek naar een leuke accommodatie en verdiep ik me in de cultuur en de gebruiken van het land. Natuurlijk bekijk ik ook al wat er allemaal te doen is. Nu ik dit schrijf, vind ik mezelf eigenlijk een beetje als een controlfreak klinken. Ook al lijkt dit misschien niet zo, toch is dit een stukje voorpret voor mij.

Met srprs.me kan ik dit allemaal niet doen. Toch sprak het concept me direct aan. Toen ik vorige maand nog geen zomervakantie geboekt had, vroeg ik aan Linda of ze zin had om ergens heen te gaan zonder te weten waarheen. Linda houdt ook wel van gekke, spontane acties en zo boekten we onze stedentrip.

Op vakantie met srprs.me: hoe werkt dat?

Op de site van srprs.me kies je een thema dat je aanspreekt. Linda en ik kozen voor een citytrip van vier dagen, maar je kunt bijvoorbeeld ook op zonvakantie, roadtrip, of budgettrip gaan. Je betaalt dan van tevoren een vast bedrag en dan regelt srprs.me de rest.

Natuurlijk mag je je voorkeuren wel doorgeven. Zo vroegen ze bij ons naar onze laatste drie (steden)trips, zodat je naar een nieuwe bestemming gaat. Wij hebben aangegeven dat we niet naar Malta, Barcelona of Parijs wilden. We hebben ook gezegd dat we niet naar een stad wilden waar het constant regent. Nadat we geboekt hadden kregen we onze eigen pagina, waarop er afgeteld wordt tot onze reis.

Een week voor vertrek, komt daar ook het weerbericht op. Zo weten we wat we moeten inpakken en staan we straks tenminste niet in onze bikinitopjes en shorts in een regenachtig Dublin.

Eén week van tevoren krijgen we ook onze kraskaart toegestuurd. Op die kraskaart staat een code die we kunnen invoeren op onze pagina en dan maakt srprs.me onze bestemming bekend. We kunnen het dus een week van tevoren invoeren, maar Linda en ik hebben al besloten om dit pas op Schiphol te doen. Zo voorkomen we gelijk dat ik via Google Street View alvast ga bekijken waar ons hotel ligt en hoe het eruit ziet.

Nadat je hebt geboekt bij srprs.me

Nu wachten Linda en ik braaf op ons weerbericht en de kraskaart. We zijn erg benieuwd waar we heengaan. Op onze persoonlijke pagina kun je je e-mailadres invoeren en dan krijg je een e-mail met onze bestemming als wij de code invoeren. Zo zijn onze ouders ook weer gerustgesteld.

Zou een vakantie met srprs.me jou aanspreken? En waar denk je dat we heengaan?

Update: benieuwd naar hoe onze stedentrip was met bestemming onbekend was? Kijk dan hier!