We zijn alweer halverwege 2018 en er staan een aantal leuke, nieuwe vakanties in de planning voor dit jaar.

Bestemming 2018 Nepal

Bestemming 1: Zákynthos

Mijn broertje David is voor een aantal maanden aan het werk als kok op het Griekse eiland Zákynthos. Natuurlijk willen wij (mijn vriend Donald en ik) hem op gaan zoeken. Zákynthos is onze eerstvolgende vakantie. Het is de laatste vakantie van Donald en mij samen voordat hij voor een aantal maanden vertrekt.

Bestemming 2018 zakynthos

Zákynthos lijkt mij een heel mooi eiland. We hebben een auto gehuurd om het eiland te kunnen ontdekken. Ik kijk er ontzettend naar uit om David weer te zien en om te zien waar hij woont. Verder hopen we dat we de bedreigde caretta caretta zeeschildpad kunnen spotten, want daar staat Zákynthos bekend om.

Bestemming 2: Srprs.me

Vorig jaar ging ik met Marissa rond Kerstmis op stedentrip naar Brugge. Dit jaar is het er niet van gekomen, omdat ik ging verhuizen. Daarom besloten we om deze zomer te gaan. We konden niet zo goed een bestemming kiezen. Het leek ons daarom leuk om met srprs.me weg te gaan. Twee jaar geleden ben ik met srprs.me naar Bologna geweest. Wij hopen nu op net zo’n leuke bestemming.

Sherlock Holmes spelen

Inmiddels hebben we de afmetingen van de koffer gekregen: we mogen één stuk handbagage van maximaal 12 kilo en met de volgende maximale afmetingen: 55 x 44 x 25 centimeter meenemen. Marissa en ik gingen natuurlijk direct het internet afstruinen om te ontdekken met welke maatschappij we vliegen (en welke bestemming).

Bij de meeste maatschappijen mag je 10 kilo handbagage meenemen. Voor ons bleven er daarom 3 vliegtuigmaatschappijen over: KLM, AirFrance en easyJet. De afmetingen van het koffertje komen overeen met de afmetingen die je bij easyJet mee mag nemen. Daarnaast mag je bij KLM en AirFrance een handtas of laptoptas naast je handbagage meenemen. Bij easyJet mag dat niet.

Op de dinsdag dat we vliegen, moeten wij om 8 uur op Schiphol zijn. Toen ik met Srprs.me naar Bologna ging, moesten wij ook om 8 uur op Schiphol zijn. Uiteindelijk vlogen we om 10:45. Srprs.me zorgt dus dat je ruim op tijd aanwezig bent. Ik verwacht dat we nu dus ook rond die tijd vliegen. Terug landen wij rond 22:45. Wanneer ik kijk naar de vluchten tussen rond die tijden met easyJet, dan kom ik uit op Praag als bestemming. Ik ben benieuwd of ik gelijk heb! (En ik kom er zojuist achter dat ik het hele idee van Srprs.me heb verpest door dit speurwerk..)

Bestemming 3: Nepal

Zoals ik al eerder zei, gaat Donald voor een aantal maanden weg. Hij gaat stagelopen en vrijwilligerswerk doen in Nepal bij de Vliegende Meubelmakers. Ik ga hem natuurlijk ontzettend missen, maar ik vind het ook heel gaaf dat hij die stap neemt om zijn droom te volgen. Na afloop van zijn werk bij de Vliegende Meubelmakers ga ik hem samen met schoonzus Nikki opzoeken. We gaan met z’n drieën een rondreis maken. We hebben er allemaal veel zin in.

Nepal heeft veel te bieden qua cultuur en mooie landschappen, zoals het Himalayagebergte. Wat ik niet wist, is dat Nepal ook een goed safariland is. In Nepal kun je onder andere Bengaalse tijgers, olifanten, Aziatische neushoorns, beren, luipaarden en antilopesoorten spotten. Ik ben erg benieuwd welke dieren zich laten zien.

Hebben jullie al vakantieplannen?