Voor de mensen die mij niet goed kennen: ik houd niet van winkelen. Ik word er ontzettend chagrijnig van. Toch hebben vriendin Marissa en ik de traditie om ieder jaar in november/december ergens een weekend te gaan kerstwinkelen. Dit ‘winkelen’ bestaat vooral uit glühwein drinken, dingen bekijken, lekker eten en misschien een rondje over de kerstmarkt lopen. In november vertrokken wij daarom naar het mooie Belgische Brugge.

brugge

Na een kleine drie uur rijden, kwamen we aan in Brugge. Ons hotel was een prachtig Brugs herenhuis. Nadat we onze spullen op de kamer hadden gelegd, besloten we de stad te gaan ontdekken. Brugge is een museum op zich. Ieder steegje, bruggetje of kanaal ziet er even mooi uit. Het was Black Friday, dus we gingen alsnog een paar winkels in. Toen ik licht chagrijnig van het winkelen was en Marissa vier dezelfde broeken had gekocht (twee voor de prijs van één of zoiets..), was het tijd voor eten en glühwein.

Op de Grote Markt in het centrum van Brugge stond de kerstmarkt en een ijsbaan. Marissa en ik waren niet stoer genoeg om zelf te gaan schaatsen. We waren wel stoer genoeg om met glühwein te kijken naar hoe mensen op hun plaat gingen. Daarna vonden we nog een leuke Ierse pub waar we ons de rest van de avond hebben vermaakt.

Kerstmarkt brugge

De toeristische route en veel zout

De dag daarna wilden we nog meer van Brugge zien. De eigenaar van ons hotel vertelde ons hoe we de toeristische route konden nemen. We liepen door het historische centrum en langs alle kanalen. Na onze mooie wandeltocht vonden we dat het weer tijd was voor glühwein. Maar van al die glühwein kregen we honger.

We waren uitgehongerd en keken verlangend naar het eten toen de ober het kwam brengen. Ik begon gelijk mijn eten naar binnen te werken, maar Marissa wilde een beetje zout op haar eten. Helaas zat de dop van het zoutvaatje niet goed dicht en gooide Marissa het hele zoutvaatje leeg over haar pasta carbonara. Beetje jammer weer. Gelukkig kreeg ze een nieuw bord pasta, maar geen nieuw zoutvaatje.

Dat geweldige Frietmuseum van Brugge

Mijn ouders zijn een paar jaar geleden met mijn oom en tante in Brugge geweest. Zij praten al jaren over het geweldige frietmuseum in Brugge. “Daar moet je echt heengaan. Dat is zo ontzettend leuk en ze hebben ook zulke lekkere patat”, aldus mijn vader. Zo gezegd, zo gedaan: op onze laatste dag gingen we naar het Chocolademuseum en het Frietmuseum.

Het Chocolademuseum was erg leuk. Je kreeg de geschiedenis van chocola te zien en ze lieten zien hoe je chocolade maakt. Verder mocht je natuurlijk zelf chocola proeven.

Daarna kwam het frietmuseum.. Ik begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom mijn ouders en oom en tante het zo leuk vonden. Ik dacht eerst dat het een flauwe grap was om ons naar dat frietmuseum te krijgen, maar ze waren bloedserieus. Nadat we vijf minuten naar frituurpannen hadden gekeken, zaten we in een soort grot met fluoriderende lichten aan onze slappe patat te knagen. Zelfs de patat was namelijk niet zo geweldig. Het viel dus behoorlijk tegen. Daarna was het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

Ik vond Brugge een onwijs leuke stad. Er heerst een gezellige sfeer en er is genoeg te doen. De stad niet heel groot, dus ik denk dat wij in ons weekend ongeveer alles wel gezien hebben.