3 gratis werkplekken voor digital nomads in Lissabon

door 23 jan 2023Europa, Portugal

Lissabon is een geweldige stad voor digital nomads. Er is veel te doen, de wifi is sterk en er zijn veel coworkingspaces. Maar wist je dat Lissabon ook gratis werkplekken heeft? In deze blog deel ik mijn 3 favoriete gratis werkplekken om locatieonafhankelijk te werken. 

Als online ondernemer ga ik weleens op een soort ‘workaction’. Dat is eigenlijk een mix tussen vakantie en reizen. Zo werkte ik tijdens de backpackreis naar Costa Rica en Panama gewoon door. Het fijne is dat je langer op één bestemming kunt blijven. Zo leer je een plek echt goed kennen. Daarnaast is het ook duurzamer om een paar langere reizen te maken dan meer korte trips.

In oktober/november 2022 verbleef ik voor 1 maand in Lissabon. Ik ontdekte er, naast coworkingspaces, ook gratis werkplekken zijn; in bibliotheken. Ik bezocht verschillende bibliotheken. Dit was mijn top 3! Het was relaxed werken, de wifi was goed en het zijn gave plekken om te bezoeken (zelfs als je niet gaat werken).

1. Biblioteca Palácio Galveias: locatieonafhankelijk werken vanuit een paleis(tuin)

Werken vanuit een paleis: als dat niet inspirerend is! Galveias Palace Library is mijn favoriete werkplek in Lissabon. Het paleis uit de 17e eeuw ziet er prachtig uit en er zijn veel werkplekken. Je kunt ook vanaf het terras werken.

Als webdesigner heb ik sterke wifi nodig en dat was hier echt top.

Daarnaast heeft het paleis een tuin met een leuk café waar je broodjes en koffie kunt kopen voor een prima prijs. Ik koos er weleens voor om ’s ochtends binnen te werken. Daarna lunchte ik in de paleistuin en werkte nog even in het zonnetje verder.

Openingstijden:

Van dinsdag tot vrijdag: 10:00 tot 19:00
Maandag en zaterdag: 13:00 tot 19:00

Adres:

Campo Pequeno

2. Biblioteca Camões: gratis werkplek met prachtig uitzicht over de Taag

Nog zo’n vette plek! Ook dit is een voormalig paleis. Deze bibliotheek ligt naast de bekende tramkabelbaan. De bibliotheek heeft grote ramen die uitkijken over de Taag. Toen ik hier een keer aan het eind van de middag werkte, had ik uitzicht op een prachtige zonsondergang. Wat wil je nog meer?

Als je langs de kabelbaan naar beneden loopt, kom je langs de populaire lunchspot Flat Café. Daar komt de tram steeds voorbij, dus kun je goede (toeristenloze) foto’s maken.

Openingstijden:

Dinsdag tot zaterdag: 10:00 – 18:00

Adres:

Largo do Calhariz, 17 – 1e verdieping

3. Biblioteca de São Lázaro: Harry Potter-achtige bibliotheek

De Municipal Library of St. Lazarus is de oudste openbare bibliotheek van Lissabon. Deze bibliotheek is een stuk kleiner dan de eerste twee. Maar als je een Harry Potter liefhebber bent, dan ga je deze plek heel gaaf vinden.

De tafels zijn in een cirkel neergezet met in het midden een grote globe. Om je heen zie je overal (oude) boeken en er is een wenteltrap omhoog.

Ook hier is de wifi goed. Doordat er hier minder plekken zijn, raakt het wel eerder vol. Dus ik zorgde altijd dat ik er direct om 11 uur was.

Het nadeel van deze plek vind ik de openingstijden. Tussen de middag is de bibliotheek namelijk gesloten en er is geen café in de straat om in de tussentijd te zitten en lunchen.

Openingstijden:

Maandag tot zaterdag: 11:00-13:00 en 14:00-19:00

Adres:

Rua do Saco 1

Eilandhoppen Hvar Kroatie

Werken vanuit Lissabon

Tijdens mijn maand in Lissabon waren dit mijn favoriete werkplekken. Natuurlijk zijn er nog meer gave openbare bibliotheken waar vanuit je goed kunt werken. Via deze website vind je nog meer bibliotheken. Dus zoek een leuk plekje uit, klap je laptop open en wordt geïnspireerd door de prachtige plek.

Je hoeft je trouwens niet te registreren. Supermakkelijk dus!

 

We hopen dat je deze blog leuk en waardevol vindt! Als je het leuk vindt, kun je de blog steunen.

Hi! Wij zijn David & Tamara, broer en zus en enthousiaste reizigers. Samen verzamelen we tips voor de leukste reisbestemmingen over de hele wereld, geven we tips over lekker en lokaal eten én vertellen we hoe jij op een (eigen)wijze manier kunt reizen.

Vertel hier wat je ervan vindt

Heb je wat aan dit artikel gehad? Of heb je nog extra tips voor onze lezers? Deel het hieronder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *