Ik ben nu een week op Malta en wat gaat de tijd hard. Tijdens onze eerste week op Malta hebben we nog even vakantie gevierd en gisteren had ik mijn eerste stagedag.

eerste week op Malta - strand sliema

Op 17 augustus vertrok ik met Priscilla naar Malta. Na een goede vlucht en een ritje met een chagrijnige taxichauffeur kwamen we in ons appartement aan. Laura, de verhuurster van ons appartement, is heel aardig. Ze geeft ons enorm veel tips en informatie over Malta. Zoveel dat je na een gesprek de helft van de informatie weer bent vergeten. Wij wonen vlakbij de toeristische steden St. Julians en Sliema. Als we daarheen willen lopen, moeten we een heel steile helling af. Dat is niet zo’n probleem, behalve dat je ook terug moet.. Er rijden hier ook wel bussen, maar die zijn vaak twintig minuten te vroeg of twintig minuten te laat. Dus dat schiet niet op. Gelukkig mogen we met Laura meerijden als ze toevallig ook die kant op gaat.

Cocktails op het strand

Op Malta is het altijd feest. Ieder weekend is er in een ander dorp een festa. Er spelen bands, de straten zijn versierd en er is vuurwerk. Iedere avond wordt er vuurwerk afgestoken en soms in de ochtend ook (zondagochtend 10 uur, heel fijn..). Als je over de boulevard loopt, zijn er overal cocktails te koop. De meeste strandtenten hebben ook happy hour. Voor €3,50 hebben we cocktails aan het strand kunnen drinken. Tot nu toe zijn we ook bijna iedere dag naar het strand geweest. Deze week zijn we steeds met Susan en Christie geweest, die we al eerder in Utrecht hadden ontmoet. Dus dat is heel erg gezellig.

Tripje naar de hoofdstad Valletta

Donderdag zijn we naar de hoofdstad geweest. We hebben daar de St. John’s Co-Cathedral bekeken en gewoon rondgelopen. Later zijn we nog bij de Upper Barrakka gardens geweest. Hier hadden we prachtig uitzicht over de stad. We kwamen op precies het goede moment aan, want iedere middag om vier uur vuren ze daar een kanon af. 

Eerste stagedag op Malta

Maandag had ik mijn eerste stagedag. Ik vond het erg leuk en mijn nieuwe collega’s zijn superaardig. Ik ben bezig geweest met een site aantrekkelijker en up-to-date te maken. Verder heb ik ideeën bedacht om de site te verbeteren en ik heb onderwerpen voor blogs bedacht. Op dinsdag heb ik mijn eerste blog geschreven. Ik vond het best eng in het Engels, maar ze waren er erg enthousiast over. Binnenkort worden ze op de vernieuwde site geplaatst, dus dan zal ik het uiteraard met jullie delen. Samen met mijn stagebegeleidster ga ik ook een nieuw logo ontwerpen. Ik ben benieuwd wat het eindresultaat gaat worden!

Verder ben ik druk op zoek naar een snorkel, want die moet ik echt hebben!

Liefs uit Malta