Deze stageweek op Malta was niet zo boeiend. Ik heb ook niet gesnorkeld. Maar aangezien jullie mijn saaie leven zo interessant vinden, schrijf ik graag iets voor jullie. Het is dus weer tijd voor de wekelijkse update!

stageweek op malta

Een barbecue met beschermpapiertjes

Om onze tweede stageweek op Malta goed af te sluiten, gingen we vrijdag barbecueën bij een meisje uit onze groep op haar dakterras. Gewapend met een weggooibarbecue en een aansteker gingen we aan de slag. Na ongeveer vijf uur met de aansteker boven de kolen te hebben gehangen, begon het bij ons te dagen dat we misschien toch iets fout deden. Dus we scheurden de doos van de barbecue aan stukken en deden die onder de kolen. Nog steeds niks. Er zaten wel wat ‘beschermpapiertjes’ in de doos. We hadden geen idee waar dat voor was (om mee te wapperen ofzo..?). Na een tijdje hadden we het opgegeven en gingen de hamburgers in de koekenpan bakken. Toen begon iemand de gebruiksaanwijzing te lezen en bleek het dat we de ‘beschermpapiertjes’ hadden moeten gebruiken. Beetje jammer weer. Maar ach, wie leest er nou een gebruiksaanwijzing (behalve jij mam)?

barbecue
Een wazige actiefoto van de barbecue

Shoppen en strand

Op zaterdag zijn we gaan winkelen in Sliema. Je hebt daar namelijk een heel groot winkelcentrum met allemaal merken, zoals Bershka, Zara, Mango, Yves Rocher, Mac etc.  ’s Avonds zijn we met de hele groep uitgegaan en op zondag lagen we natuurlijk weer op het strand uit te brakken.

Victory Day, dus vrij!

Dinsdag 8 september was het hier Victory Day. De Maltezers vieren dan drie belangrijke gebeurtenissen: de overwinning van Malta tegen de Ottomaanse Turken in 1565, het eind van de Franse bezetting in 1800 en de overgave van de Italianen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dankzij mijn stage en onze huisbazin ken ik de Maltese geschiedenis beter dan de Nederlandse. Als je hier vragen hierover hebt of een Maltese geschiedenisles wilt, stuur me gerust een berichtje.

Om terug te komen op het onderwerp: wij waren op die dag vrij. Dit betekende natuurlijk maandagavond cocktails drinken en spelletjes spelen. Tijdens het spel moeten anderen beschrijven wat er op de telefoon staat en dan moet jij raden wie je bent. Het hele terras zat ons raar aan te kijken toen we een aap en een hond aan het uitbeelden waren.

spelletje

Beroemde handen

Mijn stage is nog steeds erg leuk. Ik heb zelfs nog een moment of fame op de Maltese televisie. Mijn handen zitten namelijk in de reclame van La Vache Qui Rit. Op 14 seconden zie je hoe mijn handen de deksel van het doosje pakken. Dit is het begin van mijn vereeuwiging.

[vimeo 137592388 w=500 h=281]