Spullen inpakken, beurzen regelen, afscheid nemen: Ik ben bezig met de laatste voorbereidingen voor mijn stage op Malta. Over een week vertrek ik al!

Telefooncel Valletta - stage malta

Ik ben helemaal klaar voor de reis. Mijn vlucht is ondertussen geboekt. De vliegreizen naar Malta zijn best goedkoop. Een retourtje in het laagseizoen is zo’n €125,- en in het hoogseizoen is een retour rond de €190,-. Verder heb ik samen met Priscilla een appartement in San Gwann geregeld. San Gwann ligt naast de uitgaansstad St. Julians in het oosten van Malta. De eigenares van ons appartement is heel erg behulpzaam en aardig. Ze geeft ons veel informatie over bijvoorbeeld het openbaar vervoer in Malta.

Gelukkig helpt stagebemiddelingsbureau Stagehuis (waar ik 500 euries aan heb betaald) ons ook met informatie over reizen in Engeland en een inpaklijst waarin handige dingen staan zoals wc-papier (dat is blijkbaar niet verkrijgbaar in Malta). Stagehuis helpt dus niet goed bij de voorbereidingen voor mijn stage op Malta, aangezien ze daar denken dat ik in Engeland zit ofzo.

Eerste ontmoeting andere studenten

Priscilla heeft een tijdje terug een Facebookgroep aangemaakt voor studenten die in dezelfde periode als wij naar Malta gaan. Dit was in een korte tijd al een succes. We hebben nu al 51 leden!

Afgelopen woensdag hebben we met een aantal mensen uit de groep afgesproken in Utrecht. Met z’n zessen gingen we wat drinken op een terras. Toen we naar een ander terras gingen en om de rekening vroegen, legde de serveerster een worst op de tafel. Verbaasd keken we allemaal naar de worst. Het bleek dat we bij een café van Stegeman zaten.

Op het andere terras kregen we op een gegeven moment toch wel honger. Dus we besloten om de worst aan te snijden. Dit zorgde voor grappige momenten. Denk hierbij aan een meisje dat met de achterkant van een lepel in een worst zit te hakken. De meiden die ik heb ontmoet, komen me erg leuk en gezellig over. Ik ben erg benieuwd naar degenen die ik nog niet heb ontmoet.

Klaarmaken voor de reis

Vlak voordat ik wegga, moet ik nog mijn studentenreisproduct stopzetten. Wanneer je stageloopt in het buitenland, krijg je een ov-vergoeding in plaats van je gewone studenten-ov. Verder kun je je uitwonende beurs aanzetten en krijg je een Erasmusbeurs. Zo kun je zonder stagevergoeding toch goed rondkomen. Ik moet ook nog mijn vrienden en familie gedag zeggen. Ik realiseer me nog steeds niet dat ik de meesten zolang niet ga zien. Dat maakt het afscheid nemen erg raar. Dan moet je ineens mensen gaan knuffelen die je (bijna) nooit knuffelt. Gewoon omdat het ‘hoort’. No offence Kelly! Verder ben ik van plan om alvast te beginnen met pakken. Of niet. Ik hou jullie op de hoogte tijdens mijn stagetijd.