Bij Aruba denk je al snel aan eindeloze zandstranden en azuurblauw zeewater. Ik was verbaasd over hoe rustig veel stranden waren. Onder de parasols van palmbladeren kreeg ik een echt Caraïbisch gevoel. Dit zijn mijn top 5 stranden van Aruba!

Mangel Halto: mangrove op Aruba

Ik vond Mangel Halto het leukste strand van Aruba. Of nou ja, van degene waar ik geweest ben. Dit strand ligt aan de mangrovebossen. De mangrovebossen zijn natuurlijke kraamkamers van de zee. Er zijn daarom superveel visjes te zien, dus vergeet je snorkel niet! Ik heb bij Mangel Halto gedoken en zelfs een scheepswrak gezien. Mangel Halto is een relaxte en makkelijke duikspot.

Het strand zelf is rustig en de mangrovebossen geven je het gevoel alsof je midden in de natuur zit.

Mangel Halto Strand Aruba

Manchebo Beach: het mooiste zandstrand

Toen ik over Manchebo Beach liep, leek het alsof ik op een bounty island was. De zee was ongelooflijk blauw en het strand was rustig. Het fijne, hagelwitte zand voelt superzacht aan je voeten. De golven bij Manchebo zijn trouwens wel hoger dan bij de meeste stranden van Aruba. Wij gingen ontbijten bij Matthew’s Beachside Restaurant. Je hebt daar lekker eten en mooi uitzicht over de zee.

Manchebo Beach Aruba

Boca Catalina: geweldig snorkelen

Boca Catalina is niet heel groot en er liggen meer stenen dan bij de andere stranden in dit lijstje. Maar het water is heel helder en je kunt er goed snorkelen. David heeft er zelfs weleens een zeeschildpad gezien! Ik houd van rustigere stranden. Ik vond Boca Catalina daarom ook een fijn strand; er komen niet heel veel toeristen. Tijdens onze snorkeltour naar het scheepswrak SS Antilla stopten we ook bij Boca Catalina.

Boca Catalina strand Aruba

Eagle Beach: het bekendste strand

Eagle Beach is wel één van de bekendste stranden van Aruba. Het staat bekend om de karakteristieke scheve bomen: de fofotibomen.

Eagle Beach is heel lang. Vlakbij de fofotibomen is het erg druk. Ik zat een keer richting Manchebo Beach en daar is het erg rustig. De bomen zijn wel erg leuk om te zien. Verder is het goed te bereiken en zijn er veel restaurantjes en barretjes. Ik vond wel dat het op Eagle Beach hard waaide, maar misschien was dit een momentopname.

Verschil fofoti en divi-divi

Mensen noemen de bomen op Eagle Beach vaak ten onrechte divi-divibomen. Maar divi-divibomen staan meer in het binnenland. Dit zijn andere bomen dan die op het strand staan. Divi-divibomen groeien namelijk niet in zand en dat doen de fofotibomen wel. Daarnaast steken de wortels van de divi-divi niet boven de grond uit.

Eagle Beach fofotiboom divi divi

Baby Beach: babyblauw zeewater

Het water van Baby Beach was net zo kalm als van een meertje. Baby Beach ligt ook aan een baai. Het strand was wel drukker dan de andere stranden waar ik was. Het strand is, zoals de naam al verraad, babyblauw van kleur. Door het rustige water kun je er ook supergoed snorkelen. Baby Beach ligt vlakbij het leuke streetartstadje San Nicolas. Vanaf het strand zie je de oude (en verpauperde) olieraffinaderij van San Nicolas. Het zag er erg tegenstrijdig uit: een prachtig wit zandstrand en een oude, lelijke fabriek.

Naast Baby Beach ligt Rodger’s Beach. Dit strand is iets rustiger. Ik ben er zelf helaas niet geweest.

Baby Beach zwemmen

Dit waren mijn favoriete stranden van Aruba. Zoek je stranden met beach clubs? Ga dan eens naar Surfside Beach (waar de vliegtuigen laag overvliegen), Divi Beach of Palm Beach. Wat vind jij het leukste strand van Aruba?