Terwijl jullie allemaal aan het genieten zijn van de regen en onweer, was dit voor mij een week van zon, helderblauw water en zwemmen in grotten van Blue Lagoon, Comino. Verder kocht ik een snorkel en at ik kroketten.

Blue Lagoon Comino Malta

Snorkelen in de Blue Lagoon van Comino

Na mijn eerste stageweek was het tijd voor ontspanning. Ik moest namelijk *ahum* superhard werken en na stage nam ik steeds nog een duik in de zee. Erg vermoeiend allemaal. Daarom gingen we op zaterdag met een groep Nederlanders naar de Blue Lagoon bij het eiland Comino. Onderweg naar Comino heb ik eindelijk een snorkel kunnen kopen. Het was een memorabel moment en ik was erg gelukkig en emotioneel. De snorkel matchte zelfs bij mijn bikini, wat de gebeurtenis extra bijzonder maakte.

Na de boottrip van anderhalf uur kwamen we op Comino aan. Het was ongelofelijk hoe blauw en helder het water was. Hier kon ik mooi mijn snorkel uittesten! Blue Lagoon leek net een zwembad. Mede dankzij de drukte.

Angst voor kwallen

Bij de Blue Lagoon kun je in de grotten zwemmen. Met z’n tienen begonnen heel stoer naar een grot te zwemmen. Vorige week waren er twee mensen door een kwal gebeten/gestoken/geprikt (who cares? Nare beesten..), dus uiteindelijk kwamen we met nog maar vier personen aan in de grot. De rest was namelijk te bang voor de kwallen en is daarom terug gezwommen. Ik vond de grotten erg leuk en er waren gelukkig geen kwallen.

Snorkelen & onderwaterfoto’s maken

Daarna was het natuurlijk tijd om mijn snorkel uit te proberen. Er kwam allemaal water in, dus ik was er snel klaar mee. We besloten daarom om foto’s te gaan maken. Je hebt vast weleens van die mooie foto’s gezien van meisjes die onderwater zwemmen: ze zien eruit als zeemeerminnen. Zo’n foto wilden wij natuurlijk ook. Dus ik dook onder, zodat Susan een foto kon maken. Het water van Blue Lagoon is heel erg zout en wat doe ik? Juist, ik doe mijn ogen open. Domme actie, want mijn ogen brandden half uit mijn oogkassen. Maar ik heb het overleefd. Net aan. Daarna is de foto gelukkig wel gelukt. Wel met ogen dicht en bolle wangen, omdat ik mijn adem moest inhouden. Maar ik ben toch blij met het resultaat.

Grotten Comino

Kroketten op Malta en cocktails drinken

Op maandag was er een evenement voor Nederlanders op Malta: kroketten en frikandellen eten aan het strand. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Na een wandeling van drie kwartier hadden we het eindelijk gevonden. Gelukkig waren we niet de enigen die de routebeschrijving vaag vonden. Veel mensen kwamen namelijk later, omdat ze moesten zoeken. Daarna hebben we nog een cocktail gedronken en zijn we naar huis gegaan. De volgende dag moesten we natuurlijk gewoon weer stagelopen.

Kroket
Dit broodje ziet er zo lekker uit. Ik heb hem extra geplet voor de foto. Dan ziet hij er nog beter uit.