Barcelona is de perfecte bestemming voor iedereen die graag zon, strand en stad wil combineren. Vandaag vertel ik mijn tips voor deze zonnige stad.

wat te doen in barcelona

1. Park Güell

Park Güell is een park gebouwd door de architect Antoni Gaudí. Deze architect heeft veel in Barcelona ontworpen en je herkent zijn stijl ook direct door de aparte vormen. Park Güell is best groot, dus je kunt er de hele middag rondlopen. Verder heb je prachtig uitzicht over de stad en heb je toegang tot het Gaudí museum. Het museum en het souvenirwinkeltje deden mij een beetje denken aan het snoephuisje van Hans en Grietje. Je mag het park echt niet overslaan als je in Barcelona bent.

Prijs: €8,- per persoon (entree park & museum)

Tip: Koop van tevoren (online) kaartjes. Wij wilden gewoon bij aankomst een kaartje kopen, maar we konden pas de volgende dag terecht. We hadden dus voor niks het hele stuk stuk gelopen.

2. Casa Milá

Casa Milá is ook één van de bouwwerken van Gaudí. Het enorme huis valt op door zijn golvende muren. Ik vond het erg leuk om het gebouw van de binnenkant te bekijken. Er zijn verschillende kamers ingericht, zoals het eruit gezien moet hebben. Het dakterras is ook zeker de moeite waard. Daar heb je prachtig uitzicht over de stad.

Prijs: € 20,50 per persoon (student: € 16,50)

3. Las Ramblas

Las Ramblas is de grote promenade van Barcelona. Er heerst een gezellige sfeer en er zijn terrasjes, straatartiesten en standjes met souvenirs. Ik vond het erg gezellig om daar rond te lopen. Pas wel op zakkenrollers; die slaan hun slag als je bent afgeleid door  bijvoorbeeld een straatartiest.

4. Naar het strand

Stedentrips zijn vermoeiend. Gelukkig heeft Barcelona genoeg stranden om lekker uit te rusten van een dagje cultuur snuiven en/of winkelen.

strand barcelona

5. Sangria drinken

Sangria drinken kun je goed in Barcelona. Er zijn veel gezellige terrasjes waar je deze wijn met vruchten kunt bestellen. Dit mag je ook zeker niet vergeten als je in Barcelona/Spanje bent.

Sagrada Familia

Sommigen zullen zich misschien afvragen waarom ik de Sagrada Familia niet in mijn lijst heb staan. Ik vond het persoonlijk erg tegenvallen. De basiliek is ontworpen door Gaudí en dat zie je. Ik had er heel veel van verwacht. (Misschien dat ik daarom ook teleurgesteld was.) We moesten van tevoren lang in de rij staan (online een kaartje kopen is dus veel slimmer) en ik denk dat we na een kwartier/half uur alweer buiten stonden. Ik vond de Notre Dame in Parijs of het St. John’s co-cathedral in Valletta veel indrukwekkender. Toch vinden de meeste mensen de Sagrada Familia wel erg leuk. Als je de Sagrada Familia wilt bezoeken, zou ik je aanraden om een kaartje online te kopen (kosten: €15,-). Ik vond de Sagrada Familia aan de buitenkant trouwens wel heel indrukwekkend.

Zouden jij weleens naar Barcelona willen? Of ben je er al een keer geweest en heb je extra tips?