De meeste mensen willen, net als ik, zoveel mogelijk reizen. Er is een probleem: geld. Ik zie het als een sport om een zo goedkoop mogelijke reis te vinden. Deze sites helpen je om een goedkope vakantie te vinden.

Goedkope vakantie

Momondo

Ik vind Momondo echt een superfijne en uitgebreide vergelijkingssite. Per bestemming vind je basisinformatie over de bestemming, zoals het weer, de tijd, de valuta en achtergrondinformatie. Maar wat helemaal handig is, is dat je kunt zien wat de goedkoopste maanden zijn om te reizen. Er is ook een overzicht, waarin je de goedkoopste dagen kunt aanklikken. Zo vind je gemakkelijk de goedkoopste vlucht. Ik ben fan!

Ticketspy

Op Ticketspy vind je iedere dag aanbiedingen. Vaak zijn het complete pakketten, maar ze hebben ook vaak vliegtickets met korting. Zeker de moeite waard om af en toe op te kijken.

Skyscanner

Skyscanner is ook een onafhankelijke vliegticketvergelijker. Het leuke aan Skyscanner is dat ze je helpen met inspiratie opdoen. Soms weet je nog niet precies waar je heen wilt. Op Skyscanner kun je dan de datum selecteren wanneer je weg wilt en vanaf welke luchthaven je wilt vertrekken. De site zoekt dan alle bestemmingen voor die datum, waardoor je een goed beeld hebt van de prijs per bestemming. Een handige manier om inspiratie op te doen.

Kayak

Wat ik leuk vind aan Kayak is de explorepagina (helemaal aan de rechterkant naast de inlogknop). Op die pagina kun je de maand of het seizoen aanklikken en dan zie je een wereldkaart met de prijzen per land. Een erg leuk en duidelijk overzicht.

Vakantiepiraten

Vakantiepiraten heeft ook iedere dag aanbiedingen. Verder kun je ook zoeken op alle vliegtickets (ze gebruiken de zoekmachine van Kayak). Behalve aanbiedingen op vliegreizen, hotels en volledige vakanties hebben ze ook aanbiedingen op bustickets en e-books.

Ik volg veel van deze sites op Facebook. Verder volg ik nog andere websites op social media, zoals Holidayguru, PaperFlies en verschillende reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen. Zij delen namelijk vaak interessante aanbiedingen, mooie foto’s en hebben soms ook leuke winacties. Ik heb helaas nog nooit wat gewonnen, maar ik ga stug door met prijsvragen beantwoorden, spelletjes spelen en berichten liken.

Hoe zoeken jullie een goedkope vakantie?