In november gingen we drie weken backpacken door Nepal. Onze reis was erg afwisselend. We deden safari’s, bezochten verschillende stadjes en deden een trek. Dit was onze reisroute + de reistijden!

backpacken nepal

Dag 1 en 2: Kathmandu & Bhaktapur

Wij begonnen onze reis in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Op de eerste dag bekeken we Durbar Square (het koningsplein) en gingen we naar Swayambhunath Stupa (Monkey Temple). Verder bekeken we de Boudhanath Stupa.

Op dag 2 pakten we de bus naar Bhaktapur. Deze deed er ongeveer een uur over. Deze bus kan er overigens langer over doen als het erg druk is.

Ik vond Bhaktapur erg mooi! De stad is een museum op zich. We vonden het erg leuk om door de stad te slenteren.

Bhaktapur Nepal
Durbar Square van Bhaktapur

Dag 3-8: Bardia National Park

Op dag 3 namen we een (overpriced) binnenlandse vlucht naar Nepalgunj van ongeveer 1 uur. De eigenaresse van onze homestay had geregeld dat een jeep ons van het vliegveld ophaalde. Met de jeep duurde het ongeveer 2 uur voordat we bij Bardia Homestay aankwamen. Deze accommodatie is trouwens een echte aanrader. De eigenaren waren erg aardig en behulpzaam. Verder was de homestay schoon en waren er leuke activiteiten. Daarnaast promoten ze geen olifantenritjes, wat ik erg belangrijk vindt.

In Bardia National Park deden we een jeepsafari en twee jungle walks. Verder sliepen we in een boomhut en kookten we met de lokale Tharu-bevolking.

Dag 9 en 10: Tansen

Op dag 9 vertrokken we naar Tansen met de bus. Van tevoren werden we met een riksja naar het busstation gebracht. Dit ritje duurde ongeveer een half uur. De busrit zelf duurde 9-10 uur. De bus maakte op de helft een lunchstop en tussendoor twee keer een plaspauze. Je kunt vanuit Bardia eventueel ook de nachtbus rechtstreeks naar Pokhara nemen.

Tansen is een klein dorpje tegen de bergen aan gebouwd. We hadden erg mooi uitzicht, maar verder is er niet heel veel in Tansen te doen. De volgende dag gingen we daarom door naar Pokhara.

backpacken nepal tansen

Dag 11 en 12: Pokhara

De busrit naar Pokhara duurde zo’n 7 uur. Pokhara is best groot en er is veel te doen. Je vindt hier dan ook veel andere backpackers. Ik vond Pokhara erg leuk. We kanoden over het Phewa Meer en liepen langs gezellige terrasjes. Verder kun je in Pokhara ook allerlei wandelbenodigdheden en souvenirtjes kopen.

Pokhara rondreis

Dag 13- 15: Poon Hill Trek

Op dag 13 vertrokken we naar het startpunt van de Poon Hill Trek (NayaPul). We namen een gammele taxi die er ongeveer 2 uur over deed.

Op de eerste dag liepen we ongeveer 6 uur.

Op dag tweede dag van onze trek liepen we naar Ghorepani. We hadden dit in ongeveer 4 uur kunnen lopen. Helaas liepen we die dag niet zo snel doordat één van ons ziek was geworden.

Op dag drie liepen we naar de top van Poon Hill en terug naar beneden. Vanwege onze zieke hebben we het laatste stuk terug met de jeep gedaan.

Poonhill trek rondreis
Uitzicht vanaf Poon Hill

Dag 16 en 17: Pokhara

Op dag 16 en 17 waren we opnieuw in Pokhara. We gingen hier paragliden, maar bezochten ook een grot en een lange loopbrug.

Dag 18: Bandipur

Vanaf Pokhara naar Bandipur duurde de busreis ongeveer 4 uur. We hadden een local bus. Deze bracht ons niet helemaal naar het centrum. Gelukkig wilden een groepje locals ons meenemen in hun auto naar boven. Dit ritje duurde ongeveer 20 minuten.

Bandipur is een leuk plaatsje om een dag te zijn. Het is niet heel groot, maar het heeft een Zuid-Europese uitstraling wat het wel weer interessant maakt.

Bandipur backpacken nepal

Dag 19 en 20: Chitwan National Park

We hadden Chitwan als ‘reserve’ gehouden. Als we tijd over hadden, dan zouden we er heengaan. Zo niet, dan zouden we Chitwan overslaan aangezien we al naar Bardia waren geweest. De busrit van Bandipur naar Chitwan duurde ongeveer 3 uur. Vanaf het busstation naar Lakeside (waar alle accommodaties en restaurants zijn) namen we een riksja die er ongeveer een half uur over deed. In Chitwan sliepen we in Evergreen Ecolodge*. Dit was ook weer een superleuke accommodatie. We sliepen in hutjes en ze hadden onder andere compost-wc’s en metalen rietjes om het zo ecologisch mogelijk te houden. Uiteraard promoten ze hier ook geen olifantenritjes.

* Update: Evergreen Ecolodge bestaat niet meer. De eigenaren hebben een nieuwe lodge/hostel. Ik heb het zelf niet bezocht: Pemsee’s Tree Town

Op dag 20 deden we een combinatie van een kanosafari en jungle walk. Ik vond de combinatie erg leuk.

Dag 21 en 22: Kathmandu

Vanaf Chitwan reden we eerst een kwartier met een riksja naar het busstation. Daar pakten we de bus terug naar Kathmandu. Deze busrit deed er ongeveer 7 uur over.

Durbar Square Kathmandu Nepal
Durbar Square – het koningsplein van Kathmandu

Op onze laatste dag kochten we souvenirtjes en bezochten we een benefietconcert.

Wil je meer lezen over onze avonturen tijdens onze backpackreis in Nepal? Kijk dan hier!