Wanneer je een buitenlandse stage wilt doen, is de vraag natuurlijk: waar ga je heen? Ik liep stage op Malta. Laatst deelde ik al een stappenplan voor een buitenlandse stage, waarin ik extra tips gaf over buitenlandse stages (op Malta). Vandaag geef ik jullie tien redenen om Malta als stagebestemming te kiezen.

waarom stage op Malta

1. Op Malta is het (meestal) lekker weer

Wie zou nou niet het regenachtige Nederland willen inruilen voor een heerlijk mediterraans klimaat? In de zomer is het ongeveer 30 graden op Malta. Dat betekent dat je na een stagedag nog even naar het strand kunt gaan! In de winter is het minimaal tien graden. Daarnaast regent het minder vaak dan in Nederland en de regenbuien duren ook veel korter.

2. Ze spreken Engels

Malta was vroeger een kolonie van Engeland. Dat betekent dat vrijwel alle Maltezers behalve Maltees (dat is een mengeling van Arabisch, Italiaans, Frans en Engels) Engels spreken. Ideaal om je Engels te verbeteren!

3. Malta is lekker dichtbij

Malta ligt op drie uur vliegafstand van Nederland. Hierdoor kunnen vrienden en familie je gewoon komen opzoeken. Verder is het ook goed te doen om bijvoorbeeld voor Kerstmis naar huis te vliegen, want de vliegtickets zijn niet zo duur.

4. Ze betalen met euro’s

Op Malta betaal je gewoon met euro’s, dus geen gedoe met valuta’s omrekenen.

5. Malta is een redelijk goedkope bestemming

Toen ik op zoek was naar een buitenlandse stage heb ik eerst naar Engeland gekeken. Maar Engeland is in vergelijking tot Malta erg duur. De huisvesting is duurder, maar ook de boodschappen bijvoorbeeld. Malta is een goedkope bestemming; niet alleen om heen te vliegen, maar het leven is in Malta ook betaalbaar. Het openbaar vervoer is goedkoop en boodschappen zijn iets goedkoper dan in Nederland

6. Er is weinig criminaliteit

Dit wil je moeder graag horen: op Malta is er weinig criminaliteit in vergelijking met andere landen. Het spreekt voor zich dat je wel altijd moet blijven uitkijken. In het hoogseizoen zijn er nog weleens zakkenrollers in het uitgaansgebied en in de drukke bussen tussen St. Julians en Sliema. Ik heb hier zelf gelukkig niks van gemerkt.

7. Goed uitgaansleven

Op Malta kun je zeven dagen per week uitgaan. Er waren zeker studenten die bijna iedere dag gingen stappen (tot 7 uur ’s ochtends!). Ik ben daar helaas te oud en te saai voor. Gelukkig zijn er ook genoeg barretjes waar je gezellig kan drinken.

8. Interessante cultuur en geschiedenis

Malta heeft een heel rijke cultuur. Dat is iets wat ik wel erg leuk en interessant vind. In de weekenden ging ik met een aantal andere Nederlanders het eiland verkennen. Er is altijd wel iets te doen en te bekijken.

9. Vriendelijke bevolking

Ik vond de Maltese bevolking erg aardig. Op stage voelde ik me al snel thuis en ik werd overal bij betrokken. Ik heb veel superaardige Maltezers ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek en graag weer eens zou willen zien.

10. Mooi eiland

Malta is een erg mooi eiland waar veel te zien en te doen is. Malta is onderwater ook erg mooi. Je kunt er goed snorkelen en het eiland staat bekend als één van de mooiste duikspots in de Middellandse Zee en dat kan ik beamen!

Malta is echt een superleuke stagebestemming. Benieuwd naar al mijn avonturen op Malta? Lees dan mijn blogs die ik tijdens mijn stage schreef.